---

Eşti aici

1. Conditii privind autorizarea in vederea intocmirii proiectelor de transport

Conform normelor privind autorizarea si desfasurarea circulatiei vehiculelor rutiere cu mase si/sau cu dimensiuni ce depasesc masele si/sau dimensiunile maxime admise prevazute in OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, aprobate prin Ordinul MTI nr. 356/2010, proiectul de transport in cazul transportatorilor cu depasiri ale maselor si/sau dimensiunilor maxime admise se intocmeste numai de persoane fizice sau juridice autorizate de CNADNR SA.

Autorizatia se elibereaza de CNADNR SA in baza solicitarii scrise a persoanei fizice sau juridice interesate, la care se anexeaza, in copie, certificatului de atestare tehnica pentru executie/ proiectare/ consultanta lucrari de drumuri, poduri si constructii aferente, pentru drumuri nationale, emis de Asociatia Profesionala de Drumuri si poduri din Romania.

Cererile pot fi trimise la CNADNR SA prin:

  • fax la nr. 021.318.66.50;
  • prin posta la Bdul. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, Bucuresti, cod postal 010873;
  • scanate prin email, la adresa autorizatii@andnet.ro;
Cererea de eliberare a autorizatiei se proceseaza in maximum 15 zile lucratoare de la data depunerii documentatiei mentionate. Persoanele fizice sau juridice pot intocmi proiecte de trnsport numai in momentul primirii, in original, a autorizatiei.
 
2. Informatiile referitoare la societatile autorizate pentru intocmirea proiectelor de transport, in cazul transporturilor cu depasiri ale maselor si/sau dimensiunilor maxime admise sunt disponibile la cerere, la CNADNR SA.