---

You are here

 

 

București, 15.09.2022

 

 

“Elaborare Studiu de Fezabilitate si realizare documentatie tehnica pentru Autorizatia de

Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investitii TransRegio Braila – Slobozia –Drajna – A2 si Chiciu - Drajna”

 

 

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, in data de 13.09.2022 Cererea de Finanțare pentru proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate si realizare documentatie tehnica pentru Autorizatia de Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investitii TransRegio Braila – Slobozia –Drajna – A2 si Chiciu - Drajna” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.2 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea accesibilitatii zonelor cu o conectivitate redusa la infrastructura rutiera a TEN-T.

 

Obiectivul general al proiectului este sustinerea dezvoltarii economice sustenabile plecand de la asigurarea unei infrastructuri corespunzatoare. In prezent, pe cea mai mare parte din retea, drumurilor care deservesc coridoare Pan Europene de transport, inclusiv TENT CORE si Comprehensive, in solutia existenta, nu li se asigura capacitati de circulatie corespunzatoare si nici conditii optime de siguranta la nivelul desfasurarii circulatiei rutiere.

Rezultatul asteptat va fi preluarea fluxurilor majore care tranziteaza zona în scopul fluidizarii traficului prin reducerea timpului de transport, diminuarea blocajelor rutiere, devierea traficului greu, reducerea accidentelor rutiere.

Obiectivul specific proiectului este elaborarea Studiului de Fezabilitate si a documentatiei tehnice pentru Autorizatia de construire.

 

Valoarea totală a proiectului este de 24.490.260,00 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 17.578.646,00 lei, 15% contributia proprie – 3.102.114,00 lei, diferenta pana la valoarea totala a proiectului reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 14 luni.

Cod proiect 155212.

 

Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Date de contact:
Cristian Ovidiu PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.