---

You are here

Precizări CNAIR

Având în vedere informațiile prezentate recent în mass-media referitoare la accidente soldate cu victime pe drumuri naționale, CNAIR SA face următoarele precizări:

Carosabilul de pe drumurile naționale pe care au avut loc accidentele nu era acoperit cu zăpadă, iar pe aceste drumuri utilajele CNAIR interveniseră cu material antiderapant.

De altfel, imaginile surprinse la locul accidentelor demonstrează clar că pe carosabil nu era nici zăpadă și nici polei (imagini pe pagina de fb a CNAIR, https://www.facebook.com/cnadnr).

De asemenea, rapoartele Poliției Rutire au arătat clar că vina producerii accidentelor a aparținut exclusiv conducătorilor auto implicați în accidente.

Facem apel la reprezentanții mass-media ca înainte să difuzeze asfel de știri să verifice realitatea din teren și să solicite informații de la autoritățile de resort ( Politie, ISU, CNAIR), pentru a nu propaga în spațiul public informații care nu corespund realității.

Totodată, reamintim că în această perioadă se circulă pe rețeaua rutieră de drumuri naționale în condiții de iarnă și pe multe porțiuni de drum carosabilul este umed. Ca atare facem din nou apel la conducătorii auto să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile de drum, să păstreze o distanță de siguranță între autovehicule și să nu efectueze manevre bruște.