Inspecțiile au constat în acțiuni de Control Tehnic Inopinat și au avut ca principal scop obținerea de date și informații concludente, pe baza cărora  să poata fi evaluat corect nivelul de înțelegere, acceptare și respectare a obligațiilor Antreprenorului, stabilite prin Contract, precum și respectarea  calității lucrărilor prevăzute în caietul de sarcini .

Au fost efectuate vizite inopinate în șantier la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva (56+220 – km 77+361) și pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, Lotul 4 ( km 53+700-km 70+000).

Controalele la obiectivele de investiții aflate în  execuție au fost efectuate de către specialiști din cadrul CNAIR S.A. și CESTRIN (organismul tehnic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Rezultatele acțiunilor de control vor fi prezentate public în perioada imediat următoare, după finalizarea Raportului de Control Tehnic Inopinat și aprobarea acestuia de către Directorul General.