---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presă 08.03.2017

Astăzi, 08.03.2017, la sediul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avut loc o întâlnire a conducerii companiei cu reprezentanții antreprenorilor implicați în proiecte de execuție derulate de CNAIR SA.

Discuțiile având ca temă principală modalități de eficientizare a actului de execuție au fost conduse de Directorul General al CNAIR SA, Ștefan Ioniță.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost identificarea cauzelor care generează o calitate nesatisfăcătoare a unor proiecte derulate de cele două părți. De asemenea, au fost luate în discuție și motivele pentru care implementarea proiectelor suportă amânări față de termenele asumate contractual.

”Am convocat această întâlnire pentru a găsi împreună soluții la problemele ce apar în derularea proiectelor și pentru a elimina întârzierile față de termenele stabilite inițial. Sper că vom avea o colaborare bazată pe încredere și serioazitate, astfel încât să nu se mai ajungă în situații de reziliuere a contractelor sau de plăți de penalități pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Compania este un partener deschis permanent la dialog constructiv și sper ca aceasta să se concretizeze într-o colaborare eficientă cu rezultate pe măsură.”, a declarat Ștefan Ioniță, Directorul General al CNAIR SA.

De asemenea, în data de 06.03.2017, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Companiei și cei ai societăților de proiectare.

Tema întâlnirii: Modalități de eficientizare și creșterea calității actului de proiectare.

Au răspuns pozitiv invitației și au participat la discuții reprezentanții principalilor colaboratori ai CNAIR de-a lungul anilor, pe proiectele majore de infrastructură: Consitrans, Search Corporation,  Aecom Ingenieria, Egis Romania, Tecnic Consulting Engineering, Spea, Iptana, Tractebel Engineering, Luca Way, Specialist Consulting, Maxi Design și Total Road.

Directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, a subliniat, încă de la începutul dezbaterii că pilonul de bază al oricărei construcții este calitatea proiectului. În acest sens, el a cerut celor prezenți creșterea nivelului calitativ al serviciilor de proiectare, atât pentru proiectele deja aflate în derulare, cât și pentru cele viitoare, care vor fi propuse în cadrul procedurilor de achiziție ce urmează a fi demarate.

Deoarece pentru Companie, termenele de realizare a contractelor sunt extrem de importante, în discuțiile avute s-a pus în special accent pe evitarea blocării proiectelorpe toata perioada de  implementare a acestorași în acest sens au fost trasate o serie de teme pentru cei prezenți.

Proiectarea este un proces interactiv și astfel, dialogul și găsirea din timp a unor soluții concrete în actul de proiectare vor diminua, pe viitor, problemele care pot apărea în perioada derulării unui contract în ansamblul său.” a precizat Ștefan Ioniță, directorul general al CNAIR.