Comunicat de presă 18.01.2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că s-a deschis circulația pentu toate categoriile de vehicule, pe următoarele sectoare de drumuri naționale:

• DN 21A, Bărăganul – Țăndărei, km 0+000 – km 23+366;
  • DN 22, Mihai Viteazu – Pasaj Lumina, km 240+600 – km 284+000,
  • DN 22A, Saraiu - Hârșova, km 64+603 – km 85+925.

În prezent, situația drumurilor naționale și a sectoarelor de autostradă închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, se prezintă astfel:

• A2, București – Cernavodă, km 12+000 – km 160+000;
  • DN 2A, Hârșova – Mihail Kogălniceanu, km 127+000- km 184+000,
  • DN 3, Brănești – Chiciu, km 21+000 – km 127+000,
  • DN 31, Cuza Vodă – Oltenița, km 0+000 – km 60+420,
  • DN 3A, Lehliu Gară – Fetești, km 0+000 – km 79+826,
  • DN 4, București – Oltenița, km 12+500 – 60+000,
  • DN 41, Oltenița – Greaca, km 0+570 – 24+000,
  • DN 5A, Falaștoaca – Teiuş, km 16+200 – km 25+000,
  • DN 5B, Giurgiu – Ghimpați, km 3+200 – km 39+600,
  • DN 61, Ghimpați – Crevedia Mare, km 0+000 – km 31+000.

De asemenea, pe următoarele sectoare de drumri naționale au fost instituite următoarele restricții de tonaj:

• DN 3, între localitățile Ostrov – Basarabi, km 128+000 – km 242+800, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5;
  • DN 21, Drajna-Călăraşi, km 105+000 - km 130+000, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5;
  • DN 41, între localitățile Greaca – Daia, km 24+000 – km 64+080, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5.

Precizăm că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în data de 18.01.2017 ora 05:00 –15:00, s-a acționat astfel:

• DRDP București: 199 autoutilaje și s-au răspândit 311 tone material antiderapant;
  • DRDP Craiova: 90 autoutilaje si s-au răspândit 324 tone material antiderapant și 1500 kg de clorură de calciu,
  • DRDP Timișoara: 11 autoutilaje si s-au răspândit 42 tone material antiderapant și 0,3 tone de clorură de calciu,
  • DRDP Cluj: 11 autoutilaje și s-au răspândit 22,5 tone material antiderapant,
  • DRDP Brașov: 11 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant și 0,2 tone ce clorură de calciu,
  • DRDP Iași: 116 autoutilaje și s-au răspândit 263,2 tone material antiderapant,
  • DRDP Constanța: 166 autoutilaje și s-au răspândit 185 tone material antiderapant.

Total general: s-a acționat cu 604 autoutilaje și s-au răspândit 1159,7 tone material antiderapant și 0,5 tone  clorură de calciu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.