Comunicat de presă 19.10.2016

Centura BucurestiA3DN5

Vizită de lucru pe șantierele
Centura București, A3 și DN 5

19.10.2016

Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, a fost în vizită pe șantierele autostrăzii A3, Centura București și drumul național DN 5, pentru a vedea stadiul lucrărilor și ritmul în care se desfășoară acestea.

“Pe Centura București este nevoie de o mobilizare mult mai serioasă decât ceea ce am văzut la fața locului. Ca termenele asumate să poată fi respectate, i-am cerut constructorului să prezinte grafice de execuție detaliate. Este mult mai ușor să identificăm din timp eventualele probleme care s-ar interpune între execuție și finalizare. Sunt convins că fiecare problemă are o soluție, astfel încât, cu sprijinul nostru, al companiei, lucrarea să poată ajunge la stadiul programat. Așa cum a fost stabilit deja, la sfârșitul anului, traficul ar trebui să fie deschis pe două benzi pe sens. În condiții normale, cu un ritm dimensionat corect, acest tronson poate fi dat în circulație. Vom pune presiune pe constructor pentru respectarea angajamentelor.

Pe DN 5 am constatat o evoluție pozitivă a lucrărilor şi am găsit un șantier schimbat în bine, față de acum 2 luni. În ultima perioadă am primit sesizări cu privire la ambuteiajele care se formau din cauza restricțiilor impuse de lucrări. La cum se desfășoară lucrările, problemele s-au mai rezolvat și avem premise concrete ca acestea să fie finalizate în luna iulie 2017. Țin să mulțumesc tuturor celor care ne-au sesizat disfuncționalități în evoluția șantierului.

Pe A3, lucrările se desfașoară într-un ritm accelerat. Evoluția șantierului se desfășoară conform celor programate pentru ca cei 3 km să fie dați în folosință la termen.”, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNAIR.