---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Având în vedere perioada calendaristică în care ne aflăm, când prognoza meteo poate fi caracterizată de temperaturi scăzute, ninsori şi eventualitatea apariţiei viscolului, conducerea CNAIR a convocat astăzi o sedinţă cu reprezentanţii tuturor direcţiilor regionale din ţară.

În cadrul acesteia a fost verificată atât situaţia stocurilor de material antiderapant existent, cât şi efectivul de utilaje necesar/existent activităţii de deszăpezire.  La nivelul companiei reprezentată de cele 7 DRDP-uri, s-a constatat că fiecare în parte are asigurat atât necesarul de resurse umane, cât şi materialele antiderapante şi utilajele pentru asigurarea permanenţei în activitatea de deszăpezire pentru autostrăzi şi drumuri naţionale.

În eventualitatea apariţiei unor fenomene meteo mai severe, CNAIR SA va acţiona pentru asigurarea condiţiilor de trafic normale pentru perioada de iarnă.

În cazul în care condiţiile meteo extreme o impun, conform Protocolului comun, CNAIR SA împreună cu Poliţia Rutieră va lua decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât şi pentru siguranţa participanţilor la trafic.

În acelaşi timp le solicităm şi conducătoriilor auto să se informeze din timp despre starea drumurilor şi prognoza meteo şi să nu îşi asume riscuri inutile pornind la drum pe o vreme nefavorabil. În funcţie de prognozele meteo, compania va informa în timp util asupra situaţiei reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi", a declarat directorul general al CNAIR SA, Cătălin Homor.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de TWITTER, @CNADNR.