Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, ieri, 06.01.2017, la ora 21:00 a avut loc a doua video – conferință susținută de către secretarul de stat Marcel Boloș, directorul general, Cătălin Homor – reîntors din vizitele din țară -  împreună cu reprezentanții Poliției Române și responsabilii cu deszăpezirea din teritoriu și din central.

În acest sens au fost discutate din nou atât organizarea cât și stadiul activității de deszăpezire din ultimele ore, care s-au scurs de la video – conferința de la ora 14:00, pe fiecare DRDP în parte, în condițiile desfășurării în continuare a codurilor Roșu, Portocaliu și Galben.

• Astăzi ne-am confruntat cu fenomene meteorologice deosebite confirmate de codurile galben, portocaliu și roșu pe mai multe regiuni ale țării. În aceste condiții, prioritar a fost să salvăm oamenii din nămeți. Cu toate că vremea rea a fost anunțată de zilele trecute, azi, au fost oameni care s-au avântat în plin viscol, fără a lua în calcul și riscurile care apar în astfel de condiții. Astfel, oamenii au rămas în zăpezi cu copii, fără căldură și, mai ales, fără posibilitatea să fie ajutați la timp. La vizibilitate zero, nu putem face minuni, nu putem înainta cu utilajele. Pentru A2, am mobilizat echipe și utilaje atât din București , cât și din Constanța.

Avem tot ceea ce ne trebuie, materiale, oameni, utilaje, dar, azi, am făcut eforturi mari ca să ajungem la cei blocați. Având în vedere că prognoza meteo se menține în continuare în zona codurilor, pentru regiunea sud-est, Dobrogea și Muntenia, am solicitat și hotărât ca , DRDP-urile care nu au mari probleme să trimită o parte din flota proprie de autofreze către DRDP Constanța. Am organizat activitatea și pentru această noapte în așa fel încât autofrezele să ajungă în zonele afectate, în timp util.

În conformitate cu programul de deszăpezire stabilit, aceste mișcări ale utilajelor proprii au rolul de a accelera procesul de deszăpezire care va începe și mai accentuat odată cu revenirea la condițiile meteo favorabile acționării în teren. Acolo unde sunt închise drumurile, Compania, în măsura posibilităților, va acționa cu toate forțele și resursele pentru salvarea persoanelor, dar și pentru deszăpezirea propriu-zisă.

Dar, foarte important este ca pe drumurile deschise circulației să reușim să le menținem în parametrii de siguranță optimă de circulație. Am controlat și monitorizat mai multe regiuni și drumuri naționale, inclusiv A2 și le-am solicitat colegilor din teritoriu să se mobilizeze 24 din 24 astfel încât situațiile dificile să fie ținute sub control.

În această perioadă vom continua controalele și întâlnirile sub forma video-conferințelor pentru a afla eventualele probleme din timp și pentru a găsi soluțiile optime.

Cel mai important aspect dintre toate este că, în seara asta, am reușit să ducem toți oamenii în siguranță în locuri ferite de vremea rea“, a declarat Cătălin Homor, directorul general CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.