---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 01.12.2016

Recomandări pentru atenționarea de vreme rea

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 01 decembrie 2016, ora 17:00 – 02 decembrie 2016, ora 08:00, o informare meteorologică de Cod Galben.

Acesta prevede ninsori inseminate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si central tarii. În acest caz, menționăm că (și la recomandarea IGPR) pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele:

- reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,

- mărirea distanţei în mers şi

- folosirea corespunzătoare a luminilor.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- NU opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurilereflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!                                                                                                                                                                   

Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme, CNAIR actioneaza oriunde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant.

În zona de munte și acolo unde stratul de zăpada s-a așternut deja, recomandăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite.

Reamintim respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială.

Precizam că in intervalul 30.11.2016, 16:00 - 01.12.2016, 05:00, pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi s-a actionat cu 377 autoutilaje și s-au raspandit 1106.5 tone material antiderapant și 0.6 tone CaCl.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.