---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 11.11.2016

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că în data de 10.11.2016 a demarat achiziţia publică a contractului "Revizuire Studiu de Fezabilitate şi Elaborare Proiect Tehnic pentru Autostrada Craiova - Piteşti". În prezent, această documentaţie este în curs de verificare de către ANAP care are ca termen 10 zile lucrătoare conform prevederilor legale.

În Master Planul General de Transport este estimat  următorul calendar de implementare:

Autostrada Craiova - Piteşti

            - An demarare procedură pentru achiziţie SF: 2016;

            - An începere lucrări/An finalizare lucrări: 2018/2020.

Varianta de Ocolire Slatina

            - An demarare procedură pentru achiziţie SF: 2016;

            - An începere lucrări/An finalizare lucrări: 2017/2019.

Varianta de Ocolire Balş

            - An demarare procedură pentru achiziţie SF: 2016;

            - An începere lucrări/An finalizare lucrări: 2017/2018.

Prin includerea acestor proiecte în MPGT, s-a asigurat finanţarea din fonduri externe nerambursabile şi pentru implementarea cât mai rapidă a acestui proiect, compania a luat în calcul construcţia Variantei de Ocolire Balş în regie proprie.

Autostrada Craiova - Piteşti are o lungime de aproximativ 124 km din care VO Slatina - Balş (sector din A12 Craiova - Piteşti) la nivel de autostradă au o lungime de 39,48 km.

"Ieri am lansat procedura de achiziție publică a contractului construcţiei autostrăzii Craiova - Piteşti, pe care am transmis-o la ANAP. Un proiect nou pe care-l vom implementa în două etape: mai întâi variantele de ocolire Balş și Slatina și apoi autostrada în sine. Acordăm foarte mare atenţie celor două centuri, doarece străbaterea celor două localităţi în momentul de faţă se face cu dificultate, astfel, odată cu realizarea acestora traficul în zonă se va îmbunăţii simţitor" a declarat Cătălin Homor, director general CNAIR SA.