Comunicat de presa 14.09.2016

Varianta de Ocolire Suceava va fi realizată în regie proprie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a luat decizia ca lucrările la Varianta de Ocolire Suceava să fie executate în regie proprie.

Pentru că în momentul prezent C.N.A.D.N.R. urmărește să finalizeze proiectele blocate și în urma experienței cu lotul 3 al Autostrăzii Orăștie - Sibiu, soluția se dovedește a fi una eficientă, s-a hotărât că Varianta de Ocolire Suceava este un proiect mult prea important pentru a mai suferi întârzieri sau alte piedici în realizarea proiectului în sine.

În luna august 2016 a fost aprobată finanțarea pentru proiectul „Construcția variantei de ocolire Suceava-Faza I”, contractul de finanțare pentru proiectul retrospectiv fiind semnat în data de 11.08.2016 de către Ministerul Fondurilor Europene, desemnat ca Autoritate de Management pentru Programul Operațional-Transport 2007-2013 împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A..

Proiectul prevede executarea următoarelor lucrări:

• articole generale - 93,89%;
  • terasamente -11,310 km;
  • suprastructura drum - 9,55 km;
  • reparații ale sistemului rutier existent - 2,57 km;
  • șanțuri, rigole, drenuri - 8,05 km;
  • parapete- 6,044 km;
  • un podeț;
  • o parcare;
  • drumuri laterale,
  • accese la proprietăți - 11,52 km;
  • semnalizări și marcaje rutiere - 6,914 km;
  • lucrări hidrotehnice - 6,310 km;
  • lucrări de consolidări - 9,757 km;
  • proiectare - 100%;
  • insule separate benzi circulație Nod 2;
  • sistem de iluminat- 3 bucăți.

Prin realizarea proiectului se urmăreşte sporirea capacităţii de circulaţie prin mărirea fluenţei traficului, descongestionarea traficului din zonă, realizarea unui confort sporit pentru participanţii Ia trafic si reducerea numărului de accidente. Data de finalizare a perioadei de implementare a proiectului „Construcția variantei de ocolire Suceava Faza-I” este sfârșitul anului 2017.

Valoarea totală a proiectului este de 279.086.155,68 lei, din care:

• 85% din valoarea totală eligibilă a Proiectului este contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune
  • 15 % este asigurată de la Bugetul de Stat.

CNADNR