Comunicat de presa 14.09.2016

Vizită de lucru pe VO Craiova Sud și DN 56

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru pe Centura de Sud a Craiovei și pe DN 56 pentru a mă asigura că lucrările se desfășoară conform programului stabilit. În urma angajamentelor stabilite, considerăm că Varianta de Ocolire Craiova va fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie.  Pe DN 56, până la sfârșitul lunii septembrie, vor trebui să fie finalizate lucrările menționate în nota de constatare întocmită de către Comisia de inspecție, în vederea recepției la terminarea lucrărilor. În momentul în care vor fi finalizate toate remedierile inventariate, Compania va face demersurile necesare în vederea efectuării recepției la terminarea lucrării”, a declarat Cătălin Homor, director general al CNADNR SA.

Vizita efectuată astăzi a fost realizată în vederea monitorizării evoluției lucrărilor în teren, dar și pentru discuții cu Antreprenorii acestor proiecte.

Varianta de Ocolire Craiova Sud, cu o lungime de 6,291 km are un stadiu fizic al lucrărilor de 97 %.

În prezent, sunt executate lucrări care constau în frezarea mixturilor asfaltice și îndepărtarea umpluturilor de terasamente, în conformitate cu Proiectul Tehnic de remediere și se desfășoară pe sectoarele km 2+700 – km 3+000 și km 5+450 – km 5+710.

De asemenea, se lucrează la cofrarea și  armarea plăcilor de racordare la pasajul de la km 5+343 și la betonarea plăcilor de racordare precum și la prelungirea gurilor de scurgere.

Lucrările rămase de finalizat prevăd umpluturi la Culeea 2 – Pasaj CF m 5+343, lucrări hidrotehnice, racordarea Pasajului CF cu terasamentele, lucrări de remediere și consolidare terasamente și așternere mixturi asfaltice, marcaje și semnalizare verticală și lucrări de siguranța circulației.

DN 56, Lotul 1, Craiova – Galicea Mare, km 0+000 – km 47+000 are o lungime de 46,605 km, în prezent fiind executate lucrări în proporție de 98%. Antreprenorul lucrării este S.C. Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 SRL, valoarea contractului fiind de 151.444.675,35 lei (fără TVA).

DN 56, Lotul 2, Galicea Mare – Calafat, km 47+000 – km 84+020 are o lungime de 33,83 km și stadiul fizic al lucrărilor este de 68%. Antreprenorul lucrării este firma Mochlos S.A, valoarea contractului fiind de 81.947.643,47 lei (fără TVA).

Obiectivele principale ale acestui proiect constau în reabilitarea a 80,435 km de drum, construirea a 2 poduri noi, 5 poduri reabilitate, 61 podețe, 8 intersecții la nivel și reabilitarea celor 12 spații de parcare existente.

CNADNR