---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 20.10.2016

A fost semnat contractul pentru construcţia variantei de ocolire Ştei

 

În data de 5 octombrie 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a semnat contractul de lucrări “Construcţia variantei de ocolire Ştei”.

Obiectivul principal al contractului constă în construirea variantei de ocolire a oraşului Ştei, în lungime de 27,230 km, în vederea scoaterii traficului de tranzit în afara oraşului.

Valoarea totală a acestui contract este de 257.413.161,24 lei (făra TVA), din care 75% va reprezenta finanţare nerambursabilă ce urmează a fi acordată de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Proiectul CONSTRUCŢIA VARIANTEI DE OCOLIRE ŞTEI este inclus în Master Planul General de Transport şi reprezintă parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Implementarea acestui proiect va contribui la reducerea timpului de călătorie de tranzit prin oraşul Ştei, reducerea numărului de accidente grave prin sporirea siguranţei traficului, reducerea impactului asupra mediului prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanţi în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin devierea traficului de tranzit în afara oraşului.

Contractul de lucrări “Construcţia variantei de ocolire Ştei” a fost atribuit prin Licitaţie deschisă firmei COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA SA.

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 de luni (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor) urmată de o perioadă de garanție a lucrărilor de 24 de luni de la data recepţiei la terminarea lucrărilor.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare

 

Date de contact

CĂTĂLIN HOMOR, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84