---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă executarea unor lucrări de consolidare și reabilitare la viaductul de coastă Stânca Teherău. Acestea se desfășoară pe o lungime totală de 0,119 km și se află în stadiu de execuție de 45%.

Având în vedere că bordurile care mărginesc partea carosabilă erau degradate şi rupte pe întreaga lungime a viaductului, grinda parapetului de siguranţă de pe partea stângă avea armături descoperite şi ruginite, parapetul de siguranţă dar si cel pietonal era deformat şi ruginit, iar pe alocuri zone de beton erau căzute și în rosturile dintre fâşii apăruseră stalactite..., în urma unei expertize tehnice, realizată la jumătatea anului trecut de către C.N.A.D.N.R., s-a hotărât demararea de urgență a lucrărilor.

De asemenea, s-a constatat necesitatea executării unor lucrări de protecţie a versantului de pe partea dreaptă prin înlăturarea prin ranguire a tuturor stâncilor instabile şi montarea unei plase ancorate în stâncă, lucrări de consolidare a infrastructurii, a suprastructurii, lucrări de siguranţă rutieră, refacerea parapeţilor de siguranţă şi marcaje rutiere, protecţie taluz.
C.N.A.D.N.R. menționează că restricțiile în zona Siriu rămân valabile pe toată perioada desfășurării lucrărilor și până la definitivarea acestora. Astfel, începand cu 28.04.2016 s-a redeschis circulația pe drumul național DN 10 km 85+534 (86+948). Circulația pe viaduct se va desfășura conform aviz nr.24/28088/05.02.2016 emis de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Bucuresti-Serviciul Siguranța Circulației, cu următoarele restricții:

  • Limitare de tonaj la 7,5 tone, pe viaduct
  • Limitare la viteză de 10 km/h la intrarea pe viaduct, din ambele parti.).

Valoarea lucrărilor este de 7,42 milioane de lei, având ca sursă de finanțare de la Bugetul de Stat.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau prin accesarea paginii de internet: www.cnadnr.ro → Situatia Drumurilor Nationale. De asemenea, ne gasiți pe Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/ și Twitter (@CNADNR): https://twitter.com/CNADNR.

 

DIRECTOR GENERAL

Ing. CĂTĂLIN HOMOR