Comunicat de presa

Au fost semnate Contracte de furnizare având ca obiect

"Achiziţionare utilaje reprezentând echipe mobile de intervenţii de urgenţă"

În data de 07.06.2016 CNADNR SA a semnat patru contracte având ca obiect "Achiziţionare utilaje reprezentând echipe mobile de intervenţii de urgenţă" aferente următoarelor loturi:

➢ Lot 6 - Staţie de asfalt mobilă 60 to/h (7 bucăţi), contract semnat cu S.C. VALENTINO PRODEX S.R.L., având o valoare de 25.320.750,00 lei fără TVA şi o durată de 12 luni;

➢ Lot 9 - Sistem amorsare (7 bucăţi), contract semnat cu S.C. MEM IMPEX S.R.L., având o valoare de 465.500 lei fără TVA şi o durată de 12 luni;

➢ Lot 12 - Finisor asfalt 2.5 - 5 m lăţime (7 bucăţi), contract semnat cu S.C. WIRTGEN ROMÂNIA S.R.L., având o valoare de 5.650.000,00 lei fără TVA şi o durată de 12 luni;

➢ Lot 14 - Sonetă pentru montare demontare parapeţi (7 bucăţi), contract semnat cu S.C. MEM IMPEX S.R.L., având o valoare de 1.559.600,00 lei fără TVA şi o durată de 12 luni.

În data de 09.09.2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., în calitate de Autoritate contractantă, a publicat în SEAP Anunţul de participare aferent procedurii de achiziţie publică având ca obiect "Achiziţionare utilaje reprezentând echipe mobile de intervenţii de urgenţă - Lot 1 - Autobasculantă 6x4; Lot 2 - Încărcător frontal; Lot 3 - Autoutilitară transport mixt; Lot 4 - Buldoexcavator; Lot 5 - Freză de asfalt; Lot 6 - Staţie de asfalt mobilă 60 to/h; Lot 7 - Cilindru compactor; Lot 8 - Tăietor hidraulic; Lot 9 - Sistem amorsare; Lot 10 - Remorcă semnalizare; Lot 11 - Trailer 40 to + cap tractor; Lot 12 - Finişor asfalt 2.5-5m lăţime; Lot 13 - Maşină de marcaj; Lot 14 - Sonetă pentru montare demontare parapeţi; Lot 15 - Utilaj pentru reparaţii pe timp friguros (cu infraroşu)".

Această formaţie de utilaje poate interveni rapid şi eficient pentru executarea următoarelor activităţi de remediere:

➢ degajare parte carosabilă în urma unor căderi de piatră;

➢ eliminare ebulmenţi;

➢ degajare parte carosabilă în urma unor căderi de copaci;

➢ cedare terasament;

➢ decolmatări;

➢ reparaţii la lucrări de artă;

➢ refaceri ale sistemului rutier pe suprafeţe limitate;

➢ reparaţii la suprafeţe izolate în timpul sezonului rece.

Contractele au fost atribuite în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), având ca sursă de finanţare transferuri de la bugetul statului pentru cheltuieli de investiţii, completate cu venituri proprii pentru investiţii.

"Pentru a creşte capacitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, CNADNR S.A. a hotărât înfiinţarea unor echipe mobile de intervenţii de urgenţă la nivelul fiecărei Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri. Aceste echipe vor fi dotate corespunzător pentru a interveni rapid şi eficient, atât în timpul campaniei de iarnă, cât şi în restul anului. De fiecare dată când se produce un accident tehnic pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi administrată de CNADNR S.A., măsurile de remediere trebuie să fie puse în operă imediat. Prin înfiinţarea echipajelor de intervenţie rapidă pentru rezolvarea oricăror tipuri de accidente tehnice, CNADNR S.A. va putea să gestioneze mult mai rapid şi eficient aceste evenimente, faţă de situaţia de acum, când compania era nevoită să urmeze multiple proceduri pentru a putea angaja un terţ în vederea intervenţiei la locul producerii accidentului tehnic", a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

CNADNR SA