---

Eşti aici

An curent

Arhiva

CNAIR va continua în data de 09.05.2018 demolarea imobilelor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti, aflate pe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Domnești, în conformitate cu autorizația de desființare nr. 95/03.05.2018.

După ce vor eliberate celelalte autorizații de desființare, va începe și demolarea construcțiilor de pe raza UAT  Clinceni și Sector 6 București,

Activitățile de demolare au început în data de 3 mai 2018, prin desființarea unor imobile aflate pe raza UAT Bragadiru.

Singura problemă întâmpinată pe raza acestei localități a fost legată de refuzul unui proprietar de a elibera imobilul, motiv pentru care CNAIR a declanșat demersurile legale pentru executarea silită a acestuia.

Proprietarii construcțiilor au fost notificați încă de anul trecut că sunt supuși procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii.

Reamintim că în cazul în care anumiți proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite.

Astfel de situații ar duce însă la perturbarea construcției Pasajului Domnești, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei și pe ruta Prelungirea Ghencea-Domnești.

Informații suplimentare:

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit  la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București și are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcția acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri va costa  peste 91 de milioane de lei, fără TVA și are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor.