---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Miercuri, 19.04.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț (A8). 

Până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:

1. Asocierea Danlin XXL SRL - Intertranscom Impex SRL (România);

2. Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL (România);

3. Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS (Turcia);

4. Mapa Insaat VE Ticaret Anonim Sirketi (Turcia);

5. Nurol Insaat VE Ticaret AS (Turcia);

6. Tekfen İnşaat VE Tesisat AŞ (Turcia).

Secțiunea III a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț are o lungime de 29,91 km. și o valoare estimată a contractului de 2.032.825.607,00 lei, fără TVA.

Perioada de proiectare și execuție a contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț va asigura la nivel funcțional în cadrul infrastructurii mari o traversare de la vest la est a teritoriului national, asigurând legătura cu marea infrastructură rutieră europeană, realizându-se astfel și traversarea munţilor Carpaţi cu un drum la profil de autostradă. 

Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț face parte integrantă din rețeaua Pan-European TEN–T Core care traversează România de la vest la est, pe ruta Ungheni Frontieră – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș - Nădășelu – Suplacu de Barcău – Borș Frontieră.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.