---

Eşti aici

Rovinieta prin SMS

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul:

a) Va transmite la numarul de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia, conform clasificarii prevazute in anexa nr.1 la Ordonanta.

b) Va primi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, prevazute la lit. a)

c) Va confroma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text

d) Va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va contine urmatoarele informatii care se inregistreaza in baza de date SIEGMCR

(i) Seria rovinietei

(ii) Numarul de inmatriculare al vehiculului

(iii) Tipul vehiculului, conform clasificarii prevazute la anexa nr.1 la Ordonanta

(iv) Anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei

Pe langa infromatiile prevazute la alin.(8) lit. d), in baza de date a SIEGMCR se vor inregistra si urmatoarele informatii:

(i) Seria unica a tranzactiei

(ii) Numarul de indentificare al vehiculului, astfel cum acesta este identificat si furnizat in mod automat de baza de date a Ministerului Afacerilor Interne – Directia regim premise de conduceresi inmatriculare vehicule

(iii) Anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta

 

ExempluDaca vehiculul dvs. are numarul de inmatriculare B54AJV si este autoturism, si doriti in data de 27.12.2015 sa achitati o rovinieta pasii sunt urmatorii:

  1. veti trimite la 7500 un SMS cu textul “B54AJV A”
  2. veti primi un SMS cu textul “Vrei rovinieta cat. A (autoturism)-7zile, pt. B54AJV, tarif X EUR. Cost total X,Y EUR+TVA. Trimite DA pt.confirmare.”
  3. veti trimite la 7500 un SMS cu textul “DA”
  4. veti primi un SMS cu textul “A fost emisa rovinieta ………. Categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabil pana la …………… ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro


Atentie! Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achita numai pentru utilizatorii romani (vehicule inmatriculate in Romania), in functie de tipul vehiculului si doar pentru perioada minima de utilizare, data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei fiind data si ora confirmarii de catre distribuitor a emiterii acesteia.