---

You are here

Vineri, 11.11.2022, începând cu ora 12:00, s-a deschis traficul rutier pe pasajul suprateran de la Domnești.

Pasajul Suprateran Domnești are o lungime de 0.536 km și lucrările au fost finanțate prin POIM, Fonduri Externe Nerambursabile 2014-2020, cu valorea de 91.552.381,90 lei fără TVA.

Antreprenorul desemnat să realizeze acest proiect a fost Asocierea SC STRACO Group SRL - SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL.

Având în vedere că liderul Asocierii, SC Straco Grup SRL, a intrat în procedură de insolvență, și neavând capacitatea financiară pentru continuarea lucrărilor, s-a găsit o soluție de includere a unui subantreprenor, respectiv SC Tracon SRL, care în luna decembrie 2020, a preluat lucrările asumându-și finalizarea lucrărilor de construcție a Pasajului Domnești.

Menționăm că pasajul Domnești, împreună cu alte obiective de infrastructură, a fost gândit și implementat de CNAIR la sfârșitul anului 2017 pentru fluidizarea traficului la nivelul municipiului București. De asemenea, pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, se află la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea - DJ602 și Centura București.