---
---
București, Mai 2023
Pregătirea Proiectului de Autostradă Sibiu – Pitești și construcția Secțiunilor 1, 4 și 5
Traseul autostrăzii Sibiu ̶ Pitești se va desfășura între Sibiu (intersecția cu Centura Sibiu) și Pitești (intersecția cu Centura Pitești) în zona centrală a României. Lungimea totală a traseului este de aproximativ 123 km. Autostrada Sibiu ̶ Pitești face parte din coridorul de transport Pan ̶ European nr. IV care traversează România de la Vest la Est pe direcția Nădlac ̶ Arad ̶ Timișoara ̶ Lugoj ̶ Deva ̶ Sibiu ̶ Pitești ̶ București ̶ Constanța. Sectorul de autostrada Sibiu ̶ Pitești are o importanță majoră în fluidizarea traficului pe această direcție deoarece realizează cea mai scurtă legatură între zona de vest și centrală cu zona de sud-est a țării, realizând prima traversare a Munților Carpați, la o cotă maximă de 840m.
Proiectul este implementat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA și a fost împărțit în 5 secțiuni, astfel: Secțiunea I ̶ Sibiu ̶ Boița, Secțiunea II ̶ Boița ̶ Cornetu, Secțiunea III ̶ Cornetu ̶ Tigveni, Secțiunea IV ̶ Tigveni ̶ Curtea de Argeș și Secțiunea V ̶ Curtea de Argeș ̶ Pitești.
Obiectivul general al autostrăzii Sibiu ̶ Pitești ̶ așa cum a fost acesta definit în cadrul MPGT (Master Plan General de Transport) ̶ este acela de a se îmbunătăți eficiența economică a rețelei de transport din România. Construirea acestui sector de autostrada va asigura continuitatea coridorului de transport TEN-T (Rețeaua Transeuropeană de Transport) în România.
Rezultatele așteptate în urma implementării Proiectului de construire a autostrăzii Sibiu ̶ Pitești sunt:
Rezultatele obținute în urma construirii Secțiunii I ̶ Sibiu ̶ Boița, km 0+000 ̶ 14+150, Lot 1 ̶ km 0+000 ̶ 13+170 sunt:
Valoarea proiectului pe sectiunile 1, 4 si 5 este de 6.099.088.462,78 lei și este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel:
Stadiul implementării proiectului aferent Secțiunii I:
Cod proiect: MySMIS 128749
Date de contact:
Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Copyright © 2016 - C.N.A.I.R. S.A