---

You are here

 

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

 

“Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea a 7 pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A si DN1B”

 

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, au convenit în data de 31.07.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr. 32 pentru proiectul “Elaborare Studiu de fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea a 7 pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A si DN1B” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta,Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

 

Obiectivul general al proiectului are ca obiect cresterea mobilitatii pe rețeaua de infrastructură rutieră TEN-T, asigurand cresterea gradului de siguranta rutiera in aria de incidenta a judetului Prahova, prin scaderea numarului de accidente rutiere si fluidizarea traficului..

 

Obiectivul specific consta in:

 

  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1 in zona km 53+590, localitatea Barcanesti, jud. Prahova”;
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A in zona km 88+900, localitatea Blejoi, jud. Prahova”
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A in zona km 97+140, localitatea Lipanesti, jud. Prahova
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A in zona km 101+720, localitatea Magurele, jud. Prahova”
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A in zona km 102+785, localitatea Magurele, jud. Prahova”
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1A in zona km 111+850, orasul Valenii de Munte, jud. Prahova”
  • Elaborare Studiu De Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investitii: „Amenajare pasaj pietonal subteran DN 1B in zona km 42+970, orasul Mizil, jud. Prahova

 

Valoarea totală a  proiectului este de 2,694,821.74 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 792,594.63 lei, cofinantarea nationala reprezinta 1,471,961.45 lei, iar TVA aferent reprezinta 430,265.66 lei.

 

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului incepe de la data semnarii acestuia, respectiv din 31 iulie 2023 pana la 31.12.2026, aceasta cuprinzand, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.