---

You are here

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

București,25.09.2023

„Proiectare si executie Pod Albita- Leuseni”

 

 

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, in data de 20.09.2023 Aplicatia de Finanțare pentru proiectul „Proiectare si executie Pod Albita- Leuseni” in vederea obtinerii unui grant alocat prin CEF-T-202-MILMOB —LUCRARI  (CEF 2 Transport – Adaptarea retelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila- aparare; Pachetul Mobilitate Militara). CEF 2 - Pachetul de mobilitate militară promovează acțiuni care contribuie la adaptarea infrastructurii de transport pentru a permite deplasarea trupelor și echipamentelor militare.

 

Obiectivul general al proiectului este construirea unei noi infrastructuri de transport amplasate pe rețeaua TEN-T din România, precum și a conexiunii transfrontaliere între România și Republica Moldova, pentru a asigura un trafic rutier fluid și tehnic adecvat, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

 

Obiectivul specific al proiectului este: realizarea unui pod 2x2 benzi de circulatie, parte a rețelei globale TEN-T, pentru a îmbunătăți mobilitatea atât civilă, cât și militară.

 Lungimea totală a aliniamentul este de 420 m, din care lungimea podului este de 161 m.

 

Valoarea totală a proiectului este de 34 308 903,00 Euro din care contributia Uniunii Europeane este de 17 154 451,50 Euro.

Nr. Proiect: 101157773

Durata proiectului:  36 de luni.

Date de contact: Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.