---

You are here

Infrastructura Transfrontaliera Siret RO-UKR

 

 

București, 23.10.2023

"Infrastructura Transfrontaliera Siret RO-UKR"

 

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. (Coordonator) impreuna cu AGENȚIA DE STAT PENTRU RESTAURAREA ȘI DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII UCRAINEI (SARDIK), în calitate de Beneficiari ai finanțării și AGENTIA EXECUTIVA EUROPENA PENTRU CLIMA, INFRASTRUCTURA SI MEDIU, au incheiat în data de 13.10.2023 un grant in vederea acordarii  finantarii pentru proiectul "Infrastructura Transfrontaliera Siret RO-UKR" alocat prin CEF-T-2022-SAFEMOBGEN-EXTBORDER-WORKS.

Obiectivul general al proiectului este: asigurarea unei capacități adecvate de infrastructură, interoperabilitate și eficiență a serviciilor de trecere a frontierei la unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei rutiere (BCP) româno-ucrainean, la Siret/Porubne. Proiectul presupune construirea/modernizarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră inclusiv a tronsonului de drum implicat. De asemenea, va include îmbunătățirile necesare ale aspectelor funcționale în punctele de trecere a frontierei din ambele țări. Proiectul urmărește să asigure o mobilitate îmbunătățită prin BCP, prin reducerea timpului de călătorie la trecerea frontierei, prin modernizarea și dezvoltarea infrastructurii BCP care să conducă la îmbunătățirea fluxurilor de trafic și o gestionare mai eficientă a operațiunilor vamale.

Obiectivele specifice al proiectului sunt:

• Pe partea română: - Studiu de fezabilitate, proiectare tehnică și lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere și de parcare a BCP pentru a asigura separarea fluxurilor de intrare și de ieșire precum și scurtarea rutei de trecere a frontierei;

 • Pe partea ucraineană: - Studiu de fezabilitate, proiectare tehnică și lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din cadrul PTF Porubne;

si

 - Achiziționarea și instalarea echipamentelor de cântărire pentru utilizarea serviciilor vamale.

Valoarea totală a proiectului este de 18.462.874,07 Euro din care contributia Uniunii Europene (valoarea grantului) este de 9.231.437,04 (valori fara TVA).

Nr. Proiect: 101122830.

Durata proiectului: 43 luni (31.12.2026)

Date de contact:
Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.