---

You are here

Comunicat de presă 31.08.2016

Inspecția lucrărilor pe centura rutieră a Municipiului București între A1 – DN7 si DN2 – A2, Lot 1: sector A1 (km 55+465) – DN 7 (km 64+160)

 

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că în cursul zilei de astăzi, 31 august, Directorul General, Cătălin Homor a efectuat o vizită de inspectare a stadiului lucrărilor pe centura rutieră a Municipiului București, între A1 – DN7 si DN2 – A2, Lot 1: sector A1 (km 55+465) – DN 7 (km 64+160).

Menționăm că în prezent se lucrează la:

        -     Relocarea utilităților în zonele Titan Mar, Mega Company și Remat Holding;
        -     Execuția lucrărilor necesare în vederea finalizării sensurilor giratorii de la Dragomirești, Remat și Petrom;
        -     Rampa de la Pod Chitila;

        -     Pasajul peste apeducte în zona Mega Company.

Astfel, pe o lungime de 8,695 km stadiul fizic este de 55%. Conexiunile sunt:

  • A1 București – Pitești;
  • DN7 București – Târgoviște – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Arad;
  • DJ 601A București – Roșu – Chiajna–Dragomirești Deal – limita județului Giurgiu.

De asemenea, pentru cele două probleme majore care au stat în calea evoluției lucrărilor, respectiv eliberarea amplasamentelor de către diverși proprietari persoane fizice/persoane juridice și finalizarea lucrărilor de lărgire la 4 benzi în zona pasajului peste apeductele Arcuda I, II și III ale APA NOVA, km 57+740, au fost gasite soluții. În acest sens, la începutul lunii septembrie 2016, se va finaliza procedura de expropriere prin emiterea încheierii de intabulare pentru coridorul de expropriere situat pe raza administrativă a UAT Chitila. În același timp vor fi defrișați pomii marcați și a fost stabilită și soluția pentru devierea traficului în zona pasajului de la km 57+740 în vederea finalizării lucrărilor de lărgire, la 4 benzi, a părții carosabile. Până la finele anului 2016, în zona pasajului de la km 57+740 se va circula pe 4 benzi, urmând ca așternerea straturilor rutiere de mixtură asfaltică să fie executată imediat ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru. Recepția întregului obiectiv se va face în luna mai a anului 2017. “Deși a fost un proiect cu foarte multe probleme, chiar blocat, lucrările evoluează destul de bine. Se putea și mai bine. Am avut o întâlnire de lucru și în momentul de față vorbim de un proiect deblocat. Sunt anumite zone unde activitatea poate fi intensificată. Stăm bine cu mobilizarea. Până la sfârșitul anului ne-am angajat să redăm traficului cele 4 benzi în zona pasajului peste apeductele Apa Nova.” a declarat Directorul General al CNADNR, Cătălin Homor.