---

You are here

Comunicat de presa 30.09.2016

Proiectul CROCODILE

 

Proiectul Crocodile, în care C.N.A.D.N.R. S.A este partener, a primit premiul pentru folosirea inteligentă a datelor de trafic din partea Forumului Internațional de Transport (ITS), în cadrul Summit-ului ministrilor de transport de la Leipzig.

România,  prin C.N.A.D.N.R. S.A, este unul din statele membre UE care participă la Proiectul CROCODILE pe lângă Austria, Bulgaria, Cipru, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Proiectul CROCODILE are ca obiective stabilirea unui cadru transnațional pentru colectarea și schimbul de date din trafic, siguranța traficului și informații cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare pentru conducătorii de vehicule comerciale.

Implementarea Proiectului a condus la decongestionarea blocajelor de trafic din zonele de frontieră a Europei Centrale și de Est, pe cele trei coridoare de transport europene - Baltic-Adriatic, Rhine-Danube, Orient-Eastern Mediteranean.

În cadrul proiectului, partenerii au convenit asupra armonizării schimbului de date, instalarea de senzori și camere, spații de parcare modernizate pentru camioane și vehicule comerciale, îmbunătățirea centrelor de gestionare a traficului, dezvoltarea de aplicații de trafic și realizarea punctelor naționale de acces pentru schimbul de date din trafic.

Proiectul CROCODILE a fost cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul TEN-T și s-a derulat în perioada 2013-2016.

În prezent, obiectivele Proiectului CROCODILE sunt continuate prin Proiectul CROCODILE 2, care a fost lansat anul acesta și este finanțat prin Programul Connecting Europe Facility (CEF).

 

 

CNADNR SA