---

You are here

PLATA ANTICIPATĂ A TARIFULUI DE TRECERE

Pentru circulația pe podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe autostrada A2 București - Constanța, TARIFUL DE TRECERE TREBUIE SĂ FIE ACHITAT ÎNAINTEA TRECERII PRIN STAȚIA DE TAXARE FETEȘTI.

 

Sfătuim utilizatorii să nu plece la drum fără plata tarifului de trecere și să nu riște încasarea amenzii contravenționale.

 

Tariful de trecere poate fi achitat:

  • pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizați (lista completă se poate vedea pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro, secțiunea produse/servicii-peaj-puncte de distributie sau accesând direct imaginea ;
  • prin portale ale distribuitorilor autorizați;
  • prin SMS la operatorii de telefonie mobilă autorizați;
  • direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash” (există o singură astfel de bandă pe sens de trecere).

Tariful de trecere este valabil 12 luni de la data plății.

Tariful trebuie achitat anticipat (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizați), situație în care trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul

În cazul în care se omite plata anticipată și s-a efectuat trecerea pe benzile marcate cu semnul  tariful poate fi achitat ulterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că a pus în funcțiune portalul web www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se pot achita online tariful de utilizare (rovinieta) și tariful de trecere (peajul) peste podurile dunărene de la Fetești - Cernavodă, se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

recomandăm ca achitarea tarifului prin SMS să nu se realizeze în timpul conducerii vehiculului, existând riscul major de producere a unor evenimente rutiere nedorite, cu posibile consecințe dezastruoase, până la pierderea de vieți omenești. Pentru evitarea unor astfel de accidente, vă recomandăm să folosiţi locurile special amenajate amplasate de-a lungul autostrăzii A2 sau să efectuaţi plata după ce ajungeţi la destinație, ori la prima oprire de relaxare.