---

You are here

Pentru circulația pe podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe Autostrada A2 București - Constanța, TARIFUL DE TRECERE TREBUIE SĂ FIE ACHITAT PENTRU NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE AL VEHICULULUI CARE TRANZITEAZĂ STAȚIA DE TAXARE FETEȘTI.

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere sfătuiește utilizatorii care achită tariful de trecere prin SMS să aibă o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare.

 

Reamintim că plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat.

Tariful de trecere este valabil 12 luni de la data plății.

Introducerea eronată a numărului de înmatriculare conduce la aplicarea amenzii contravenționale.

În cazul în care nu se primește mesajul de confirmare a plății cu seria peajului, recomandăm să se efectueze plata prin alte sisteme:

  • pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizați (lista completă se poate vedea pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro, secțiunea produse/servicii-peaj-puncte de distributie sau accesând direct imaginea

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că a pus în funcțiune portalul web www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se pot achita online tariful de utilizare (rovinieta) și tariful de trecere (peajul) peste podurile dunărene de la Fetești - Cernavodă, se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto că achitarea tarifului prin SMS să nu se realizeze în timp ce conduc vehiculul, existând riscul major de producere a unor evenimente rutiere nedorite, cu posibile consecințe dezastruoase, până la pierderea de vieți omenești. Pentru evitarea unor astfel de accidente, utilizatorii sunt sfătuiți să oprească în locurile special amenajate amplasate de-a lungul autostrăzii A2.

În cazul în care conducatorii auto nu au putut să plătească peajul înainte să tranziteze podurile de la Fetești și Cernavodă, acestia sunt sfatuiți să efectueze plata prin SMS (dacă apelează la această variantă) după ce ajung la destinație ori la prima oprire de relaxare si nu in timp ce conduc autovehiculul.

Vă reamintim că legislația permite plata peajului, inclusiv după tranzitarea podurilor de la Fetești și Cernavodă, până la ora 23.59 a zilei următoare efectuării trecerii.