---

You are here

Tariful de pod ( PEAJ) poate fi achitat și până la ora 23.59 a zilei URMĂTOARE efectuării trecerii. 

În cazul în care, din diverse motive, nu ați achitat PEAJ-ul  la momentul efectuării trecerii, puteți face acest lucru pană a doua zi la ora 23.59. 

Puteți achita tariful de pod ( PEAJ) prin intermediul portalului www.erovinieta.ro, prin SMS ( la numarul 7577) și la  punctele acceptate din toata țara (Mol Retail Comerţ, SC Mol România Petroleum Products SRL, SC Rompetrol Downstream SRL, Socar Petroleum SA, SC OMV Petrom Marketing SRL, SC Lukoil România SRL, UNTRR). 

În cazul în care constatați că s-au format cozi la stația de taxare de la Fetești sau este aglomerație în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui (A2), vă recomandăm să vă continuați drumul și să folosiți benzile e-tarif pentru a tranzita podurile de la Fetești și Cernavodă. 

Vă recomandăm de asemenea  să plătiți peajul înainte să plecati la drum, prin SMS sau în benzinării, în momentul în care plătiți rovinieta și carburanții

Reamintim că peajul este valabil 12 luni de la momentul achitării lui. 

În cazul în care constatați că nu puteți achita peajul prin SMS, NU vă descurajați și încercați mai târziu deoarece disfuncționalitățile sistemului integrat de plată a peajului sunt de scurtă durată. 

Aveți la dispoziție suficient timp pentru a achita acest tarif până a doua zi la ora 23.59, fie prin SMS, fie la benzinările acceptate. 

Rețineți că puteti plăti peajul la benzinăriile din toată țara, nu doar la cele de pe Autostrada Soarelui (A2). 

Evitați să transmiteți SMS la numărul 7577 în timp ce conduceți, deoarece riscați să introduceți date eronate sau să provocați evenimente rutiere, de multe ori cu un deznodământ tragic.