---

You are here

Utilajele CNAIR acționează acum pe DN 17, în Pasul Mestecăniș, județul Suceava, după ce drumul a fost eliberat, prin repunerea în circulație a unui autocar care nu mai putea să înainteze.

Autovehiculul care nu era echipat cu anvelope corespunzătoare pentru iarnă , a derapat și a blocat drumul, împiedicând astfel utilajele CNAIR  aflate în zonă, să acționeze.

Situații similare pot fi întâlnite și în alte zone ale țării, unde condițiile meteo au surprins conducătorii auto nepregătiți pentru condiții de iarnă.

Atragem atenția că autovehiculele care circulă pe drumurile publice fără a fi echipate corespunzător pentru iarnă, riscă să derapeze și să blocheze arterele rutiere, împiedicând inclusiv acțiunile de deszăpezire.

Facem apel la participanții la trafic  să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.