---

You are here

Informăm participanții la trafic de faptul că în această după amiază au fost instituite restricții de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone pe DN 28A, km 0- km 37 (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), respectiv pe DN 28, km 0 – km 28 (Casa de apă – Târgu Frumos),. Motivul îl reprezintă ninsorile abundente, măsura fiind instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic.

Momentan, pe sectorul respectiv, DRDP Iași acționează cu autobasculante cu lamă și sărărițe, dar și cu utilaje de tip Unimog. Circulația se desfășoară însă în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitații.

DRDP Iași face eforturi pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță, ridicarea restricției fiind condiționată însă și de evoluția situației meteo, dar și a parametrilor din trafic.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.