---

You are here

Podul Mraconia va fi iluminat în culorile tricolorului, de la apusul soarelui, în fiecare zi, începând de astăzi, în cadrul unui proiect derulat în colaborare, de CNAIR S.A., prin DRDP Timișoara și Consiliul județean Mehedinți.

Cu ocazia lansării proiectului, în această noapte a fost iluminat temporar și chipul regelui dac Decebal, sculptat în stânca munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării.

În următoarea etapă, care va fi implementată începand din primavara anului viitor, basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasant pe versantul munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării, va fi la rândul său iluminat permanent pe timpul nopții.

Podul Mraconia situat în județul Mehedinți, la km 20 al DN 57  și chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal și reprezintă o importantă atracție turistică în zona Cazanelor Dunării.

Prin debutul  proiectului, în preambulul festivităților dedicate Zilei Naționale din acest an, CNAIR S.A dorește să contribuie la întărirea  mesajului de unitate transmis cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Jocul de lumini care va putea fi observat pe timpul nopții și de pe malul sârbesc al Dunării, dorește să arate inclusiv în exteriorul granițelor țării că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 are în continuare o puternică semnificație pentru cetățenii României dar și că dorința de unitate reprezintă un important ideal încă din timpuri străvechi.

Imagini de la acest eveniment puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr