---

You are here

Astăzi, 14.12.2018, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de vreme rea astfel:

- Cod galben în perioada 14 decembrie, ora 23:00 – 16 decembrie, ora 18:00, constând în ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului în zone din următoarele județe: Arad, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova,Buzău, Vrancea, Bacău, Covasna și Brașov.
- Cod Portocaliu în perioada 15 decembrie, ora 06:00 – 16 decembrie, ora 12:00, constând în ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol în zone din următoarele județe: Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Direcțiile Regionale ale CNAIR sunt pregătite să intervină în aceste zone, cu utilaje și materiale antiderapante, pentru a preveni apariția poleiului dar și pentru a îndepărta zăpada căzută pe carosabil, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Precizăm că la această oră CNAIR are încheiate toate contractile necesare activității de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019, utilajele mobilizate în baze, iar drumarii sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se impune.

Rugăm participanții la trafic să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă mașinile echipate pentru traficul în condiții de uarnă și să circule prudent.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, de pe pagina de web: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Nationale, de pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.