---

You are here

Deoarece în spațiul public sunt vehiculate în continuare informații false privind lipsa mobilizării pe santierul Variantei Ocolitoare Bacău, ne vedem nevoiți să precizăm din nou că Spedition UMB are pe acest santier peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie 2019, când au început lucrările.

Precizăm că Spedition UMB a accelerat procesul de proiectare și a finalizat proiectul tehnic după doar 3 luni de la semnarea contractului, ceea ce a permis începerea lucrărilor în șantier mai devreme decât era prevazut în contractul semnat cu CNAIR la sfârșitul anului trecut.

Până la ora actuală, după doar două săptămâni, progresul fizic al lucrărilor a depășit 10 procente.

Spedition UMB are o îndelungată experiență în domeniu și a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea și capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate.

Precizăm că la momentul vizitei în șantier a ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, (în data de 15 martie 2019) muncitorii și utilejele  constructorului se aflau la lucru. Printre acestea se numără și foreze pentru coloane, care necesită un timp mai îndelungat de montare și de demontare.

În plus, reprezentanții Regionalei Iași a CNAIR , care au monitorizat șantierul și după încheiertea vizitei au raportat că atât utilajele cât și muncitorii au continuat activitatea la punctele de lucru până sâmbătă seara.

De altfel Compania Spedition UMB a transmis duminică, la solicitarea CNAIR, un punct de vedere în care precizează că are suficiente utileje și muncitori în șantier, încă de la începerea lucrărilor și nu a făcut eforturi suplimentare pentru a pregăti vizita ministrului transporturilor Răzvan Cuc.

În punctul de vedere transmis Spedition UMB atrage însă atenția că potrivit programului de lucru, activitatea în șantier se desfășoară de luni până sâmbătă, la toate punctele de lucru stabilite, iar utilajele sunt garate seara în puncte special amenajate pentru a fi păzite pe timpul nopții.

Pe pagina de facebook https://www.facebook.com/cnadnr și pe siteul Companiei, puteți vedea atât punctul de vedere transmis duminică 17.03.2019 de Compania Spedition UMB cât și imagini privind activitatea în șantierul VO Bacău.