---

You are here

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a solicitat astăzi Directorului General al CNAIR, Narcis Neaga rezilierea contractului pentru construcția VO Mihăilești, după o vizită inopinată în șantier.

Decizia a fost luată după ce reprezentanții MT și CNAIR au constatat că pe șantierul VO Mihăilești, stadiul fizic a ajuns la doar 30% iar utilajele și muncitorii lipsesc, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017.

După finalizarea procedurilor de reziliere, lucrările la VO Mihăilești vor fi reluate de CNAIR în regie proprie.

Contractul pentru construcția Variantei ocolitoare a localității Mihăilești, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A și Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcții SRL.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum național configurat la 4 benzi, include construcția a  două intersecții tip giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 și DJ 412A.

Construcția acestui proiect, cofinanțat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai CNAIR S.A i-au mai cerut și cu alte ocazii  Antreprenorului  să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor.