---

You are here

Ultimatum pentru constructorul VO Tecuci !

Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga l-a avertizat astăzi pe reprezentantul Asocierii care ar trebui să construiască Varianta Ocolitoare Tecuci, Andreea Chiruli,  că îi va fi reziliat contractul dacă până în data de 20 mai nu se mobilizează pe șantier.

Acestuia i s-a adus la cunoștință că rezilierea contractului semnat cu CNAIR S.A., va atrage după sine reținerea garanției de bună execuție și emiterea unui certificat negativ, ceea ce nu îi va mai permite acestui Antreprenor să participe timp de trei ani la licitații publice în România.

Întâlnirea cu reprezentantul Asocierii SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL a avut loc astăzi la sediul central a CNAIR S.A., după ce, în urma unor verificări inopinate în șantier, s-a constatat lipsa totală a utilajelor și a muncitorilor.

La discuțiile care au avut loc în Sala de Consiliu de la sediul CNAIR a participat și senatorul Daniel Butunoiu, șeful Comisiei pentru transporturi din Senatul României.

Contractul pentru construcția VO Tecuci a fost semnat cu Asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA- Pasquale ALO SRL, în data de 11 mai 2015, pentru suma de 51,6 milioane lei, fără TVA.

Antreprenorul a primit amplasamentul în luna august 2015 și ar fi trebuit să finalizeze lucrările în termen de 12 luni.

După mai multe prelungiri de termen, solicitate de Constructor din diverse motive, stadiul lucrărilor la ora actuală a ajuns la doar 55%, în condițiile în care CNAIR a efectuat toate plățile pentru lucrările executate.