---

You are here

„Am convocat astăzi o ședință cu toți membrii comisiilor de evaluare din cadrul procedurilor de achiziție publică. Le-am solicitat finalizarea proceselor de evaluare a ofertelor în termenele asumate. Indiferent de stadiul la care sunt în acest moment, întârzierile nu mai sunt acceptate, pentru că nefinalizarea procedurilor de licitații în domeniul infrastructurii rutiere pot afecta economia națională în ansamblul său, aducând prejudicii majore, care se transpun, în principal, în decomiterea de fonduri europene. Subliniez că în acest moment este foarte importantă accesarea fondurilor europene.

În acest sens, am luat cateva măsuri: 

Completarea comisiilor de evaluare cu experți nominalizați din cadrul Ministerului Fondurilor Europene 

Completarea comisiilor cu membrii suplimentari în cazurile în care situația o impune 

Delimitarea sarcinilor și responsabilităților în cadrul comisiilor pentru eficientizarea activității acestora 

Asigurarea condițiilor tehnice și de program optime

Vreau să atrag atenția asupra importanței activității pe care o desfășoară aceste comisii. Mai ales în contextul actualei crize, și nu aș vrea să fie interpretată ca o presiune asupra Comisiilor.

Subliniez importanța proiectelor Craiova-Pitești, Sibiu-Pitești, Autostrada Transilvania, Centura Bucureștiului, care în acest moment au în evaluare anumite loturi. Un motiv în plus să fim foarte atenți la respectarea etapelor și calendarului asumat pentru implementarea acestor proiecte. Vreau să fie foarte clar: nu ne putem permite ca din cauza acestor întârzieri să pierdem fondurile nerambursabile, pentru că asta ar putea conduce la o presiune pe Bugetul de Stat, care în contextul actual trebuie să suporte distribuiri importante către domeniile vitale.”