---

You are here

Joi, 11.06.2020, Directorul General al CNAIR, Mariana Ioniță, alături de Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Eugen Cojoacă,  a susținut videoconferința bilunară cu antreprenorii și echipa CNAIR din teritoriu.

În debutul videoconferinței, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a subliniat că acest Guvern a menținut toate șantierele deschise și că există finanțare pentru proiectele în execuție, precum și pentru proiectele ce vor fi lansate în perioada următoare, România având o alocare semnificativă de fonduri europene.

Tot în cadrul videoconferinței, Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, domnul Eugen Cojoacă,  a precizat că Agenția caută soluții pentru simplificarea cadrului legislativ, îmbunătățirea procesului de achiziții publice prin transparentizarea și diminuarea numărului de contestații.   

La solicitarea Directorului General, fiecare antreprenor a prezentat stadiul proiectelor, mobilizarea reală din șantier și un calendar clar al lucrărilor ce urmează a fi efectuate. Mariana Ioniță a subliniat că în prezent, CNAIR este la zi cu plata facturilor, termenele  de plată ale acestora diminuându-se semnificativ și a cerut, imperativ, ca antreprenorii să respecte termenele contractuale.

Totodată, Directorul General, Mariana Ioniță, a anunțat lansarea, în cursul zilei, a unei hărți interactive care cuprinde toate proiectele de infrastructură rutieră dezvoltate de Companie. Harta interactivă se dorește a fi un instrument la îndemâna cetățenilor care să asigure informații la zi privind evoluția infrastructurii de transport rutier: Este un nou pas în procesul de transparentizare a activității companiei, un nou canal deschis pentru dialogul cu ONG-urile, societatea civilă și cetățenii, în beneficiul cărora lucrăm”.

Harta interactivă este disponibilă pe site-ul www.cnadnr.ro la adresa:

https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=210f9dcdbeaf48349e3ed19e92ee2f19

La videoconferință a fost invitată o parte a reprezentanților mass-media, având în vedere măsurile de distanțare socială instituită în această perioadă. Precizăm ca la videoconferințele viitoare, în spiritul transparenței, va fi invitat un număr cât mai mare de jurnaliști.