---

You are here

Precizări CNAIR

Având în vedere sesizările făcute de domnul Alex Vîlvoi în cadrul jurnalului de știri de la DIGI 24, astăzi, 19.06.2020,am luat act de cele semnalate și vă comunicăm următoarele:

Referitor la degradările constatate la parapetele metalic în zona mediană pe Autostrada A3, în zona km 33+400, vă aducem la cunoștință că vor fi efectuate reparațiile necesare până în data de 25 iunie 2020.

Menționăm că degradările au apărut ca urmare a pierderii controlului unui autotren al cărui șofer a adormit la volan, avariind parapetele pe o lungime mai mare de 100 m liniari. Parapetele a funcționat conform prescripțiilor tehnice proiectate, redirecționând vehiculul pe calea de rulare, evitându-se astfel pătrunderea acestuia pe contrasens.

Totodată, cu privire la sectorul de drum DN 1, km 53-66, (Centura Ploiești), menționăm că aici s-au executat lucrări de întreținere periodică (covoare subțiri la rece). În această perioadă se execută marcajele rutiere retroreflectorizante.

Ne pare rău pentru micile întârzieri în execuția marcajelor, dar acestea au fost provocate de condițiile meteo improprii din ultima perioadă de timp și nu în ultimul rând de restricțiile de circulație impuse în perioada weekendului (vineri - luni), când din cauza traficului cu valori foarte ridicate, Poliția Rutieră nu acordă permisiunea executării lucrărilor.

În cazul în care condițiile meteo vor permite execuția marcajelor în condiții de calitate, estimăm finalizarea acestora în jurul datei de 1 iulie 2020.

Vă asigurăm că CNAIR tratează cu prioritate și seriozitate toate problemele referitoare la infrastructura rutieră semnalate de cetățeni.