---

You are here

Miercuri, 12.05.2021, C.N.A.I.R. S.A. a semnat contractul "Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2 km 20+000 - km 39+000”, cu ofertantul declarat câștigător, ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) - SPEDITION UMB - TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului: 831.920.653,34 lei fara TVA.

Lungime: 19 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 154 luni, din care:

12 luni perioada de proiectare,

22 luni perioada de execuție a lucrărilor

120 luni perioada de garanție a lucrărilor

Investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate pe cât posibil traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă. În momentul de față, drumul existent - Centura Municipiului București - nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.       

Importanța acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuități între Autostrada A1 București - Pitești și Autostrada A2 București - Constanța, dar și în lungul coridorului IX Pan European și realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European și Coridorul IX Pan European.

 

 

        

                                                                                                                                                                                                                 CNAIR SA