---

You are here

Sâmbătă, 06 noiembrie 2021, Dan Vîlceanu, Ministrul interimar al Transporturilor și Infrastructurii, Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat, alături de Cristian Pistol, Director General al CNAIR, au verificat activitatea pe șantierul Variantei Ocolitoare Târgu Jiu.

Oficialii și-au manifestat dorința ca și pe acest șantier să crească ritmul lucrărilor, așa cum s-a dovedit posibil pe șantierul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

”Domnul ministru, Dan Vîlceanu este gorjean și prezența sa aici arată o dată în plus determinarea pentru ca acest obiectiv să fie abordat cu cea mai mare seriozitate. Trebuie să spun că prin măsurile luate am reușit să deblocăm acest proiect care trenează de mai mult de 7 ani.

Mă bucur să constat că și aici mobilizarea a devenit mai bună, iar constructorul a avansat. Am reușit să soluționăm o serie dintre problemele privind natura terenului de fundare și să găsim o cale de comunicare cu Antreprenorul. Însă i-am atras atenția constructorului că nu vom tolera întârzieri în execuția lucrărilor și nici depășirea termenului de finalizare a contractului. Dacă și acesta înțelege că este important să se mobilizeze corespunzător și să atace tot frontul de lucru, atunci în mod sigur va avea în noi un partener serios și onest. Am alocat și vom aloca în continuare resurse necesare și suficiente pentru ca acest proiect să fie finalizat la timp.

Orașul care l-a dat pe unul din cei mai mari sculptori din istoria lumii, pe Brâncuși, trebuie să beneficieze de o infrastructură rutieră decentă. Voi face tot ce este necesar ca lucrările la acest obiectiv să fie duse la bun sfârșit, iar Târgu Jiu să intre în rândul orașelor europene cu o infrastructură rutieră modernizată, prin construcția acestei Variante Ocolitoare”, a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, după inspecția efectuată pe șantierul V.O. Târgu Jiu.

Anterior, tot sâmbătă, 06.11.2021, Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de Cristian Pistol, Director General al CNAIR, au verificat activitatea pe tronsonul 2 al primului drum expres din România, Craiova - Pitești.

Reamintim că stadiul lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Pitești este de 89% pe lotul 1 și peste 90% pe lotul doi, termenul de finalizare a lucrărilor fiind aprilie 2022. În acest context, Cristian Pistol a declarat că este mulțumit de ritmul lucrărilor de pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești, subliniind că:”Sunt convins că dacă și pe celelalte tronsoane se va lucra în același ritm, în anul 2024 se va putea deschide circulația integral, pe cei 121 de km ai primului drum expres din România”.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.