---
---
Elaborarea documentației tehnico-economice pentru Drum expres Buzău-Focșani
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar, a semnat în data de 14.05.2018, Contractul de Finanțare nr.4 pentru Proiectul ”Elaborarea documentației tehnico-economice pentru Drum expres Buzău-Focșani”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 2– Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, OS 2.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – sprijin pregătire proiecte de investiții.
Localizarea proiectului:
Regiunea Sud-Est, Județul Buzău-Municipiul Buzău și Județul Vrancea-Municipiul Focșani.
Obiectivul general ale proiectului:
Obiectivul general al proiectului, ca parte din rețeaua TEN-T, este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.
Descrierea proiectului:
Sectorul de Drum expres Buzău - Focșani face parte din coridorul de drum care va conecta orașul Pașcani de București. Acest coridor leagă sudul țării cu regiunea NE, regiunile istorice Moldova și Bucovina, și unește centre economice importante, generatoare de trafic care justifică realizarea acestui proiect. Conform analizei cu Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unui drum expres pe traseul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane.
Rezultate proiect:
1. Elaborare Studiu de Fezabilitate;
Studiul de Fezabilitate va cuprinde:
2. Elaborare Proiect tehnic.
Proiectul Tehnic va fi întocmit pe capitole, volume și sub-volume, în conformitate cu HG 28/2008.
Valoarea totala a proiectului: 17.669.609,32 lei;
Valoarea cofinanțării asigurate de UE: 12.718.230,40 lei;
Valoarea finanțării naționale: 2.244.393,61 lei;
Valoarea neeligibilă inclusiv TVA: 2.706.985,31 lei.
Perioada de implementare a Proiectului este de 38 luni, respectiv între data de 12.11.2018 și 31.12.2021 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Cod proiect: 115750
Date de contact:
Cristian Ovidiu PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.
Copyright © 2016 - C.N.A.I.R. S.A