Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere atenționeză paticipanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație, în vederea evitării evenimentelor rutiere.

Pentru a menține traficul fluent și pentru a evita blocajele pe rutele către litoral sau către stațiunile montane, vă informăm că aveți la dispoziție  rute alternative la trasee principale:

Spre litoral, în afară de Autostrada Soarelui (A2) puteți folosi DN2 și DN2A (București-Urziceni–Slobozia–Hârșova-Constanța), DN3 (București-Lehliu-Ostrov-Constanța).

Spre stațiunile montane, în afară de DN1 puteți folosi DN1A (București-Ploiești-Vălenii de Munte-Brașov), DN7-DN71–DN1 (București-Târgoviște-Sinaia), A1-DN73 (București-Pitești-Brașov)

Amintim că circulația pe Podul Agigea se desfășoară pe 2 benzi, iar ruta alternativă are următorul traseu: nod rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord - Agigea)

Rovinieta se poate plăti atât prin SMS la numărul 7500 cât și la societățile partenere de distribuție a carburanților.

Tariful de trecere a podului de la Fetești (taxă de peaj), se poate plăti prin SMS la numărulr 7577, la societățile partenere de distribuție a carburanților (benzinării) și la Agenția de Încasări Fetești.

Începand cu data de 30.04.2015 plata peajului se realizează prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune si monitorizare a rovinietei). Ca element de noutate, precizăm că la punctul de încasare în numerar, numărul de înmatriculare al autovehiculului va fi cuprins în bonul emis, în urma fotografierii plăcuței de înmatriculare.

Peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24.00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea.

Informații suplimentare referitoare la achiziționarea rovinietelor și a taxei de peaj găsiți pe site-ul www.cnadnr.ro, a doua și a treia casetă.

Cu această ocazie, CNAIR S.A vă urează o vacanță plăcută și o călătorie ușoară!

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360,  pe site-ul www.cnadnr.ro - DISPECERAT –

Situația DrumurilorNaţionale, caseta din stânga, pagina de FB  https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.