---

Eşti aici

An curent

Arhiva

 

   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       București, 09.05.2022

 

“Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc”

                         COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și  depus, in data de 05.05.2022 Cererea de Finanțare pentru proiectul “Proiectare (Reactualizare SF, elaborare PT si DTAC) pentru Varianta de ocolire Miercurea Ciuc” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE - sprijin pregatire proiecte de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala.

Obiectivul general al proiectului este de a spori eficienta economica a retelei de transport din România. Obiectivul operational specific este de a aduce îmbunatatiri în ceea ce priveste viteza de calatorie respectiv fluidizarea traficului în orasul municipal Miercurea-Ciuc. Acesta varianta va separa traficul principal, trafic national si european ce se desfasoara pe axa majora de circulatie, respectiv pe DN 12        (E 578), de traficul local din Miercurea-Ciuc, Ciceu si Siculeni.

Rezultatul asteptat al proiectului este reactualizarea Studiului de Fezabilitate, elaborarea Proiectului Tehnic si a DTAC.

Valoarea totală a proiectului este de 25.247.597,72 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 10.092.550,04, 15% contributia proprie – 1.781.038,24 lei, diferenta pana la valoarea totala reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 17 luni.

Cod proiect 155436

Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala  prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Date de contact:
Cristian Ovidiu PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.