La aproximativ o lună de la semnarea protocolului dintre CNAIR S.A. și  Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, echipele DRDP Iași au finalizat lucrările de reparație la Vama Albița.

Lucrările au vizat frezări, plombări, reprofilări, aduceri la cotă, reparații cu mixtură asfaltică pe suprafețe întinse și corecții de pantă și au fost executate în sistem de regie proprie, cu personalul și cu utilajele DRDP Iași. Mixtura asfaltică folosită pentru această lucrare a fost produsă la stația de asfalt de la Vaslui, aflată de asemenea în administrarea DRDP Iași.

Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 4 milioane lei, echivalentul asfaltării a peste 7 km de drum național.

Săptămâna viitoare, după eliminarea substanțelor volatile din asfalt, care pot afecta proprietățile vopselei, DRDP Iași va începe efectuarea marcajelor rutiere în Vama Albița.

Potrivit protocolului, semnat pe data de 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, a transmis spre folosință cu titlu gratuit CNAIR S.A. suprafața de 50.142 mp de drum, proprietate publică a statului, situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), pentru efectuarea lucrărilor de reparație.