---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa

Urmare informaţiilor apărute în Evenimentul Zilei: „Atentat la siguranţa naţională. CNADNR pune parapete care ne omoară cu zile | bătaia de joc a drumarilor în țara fără autostrăzi”, facem următoarele precizări:

CNADNR prin specificul activităţii sale, are obligaţia să ia măsurile necesare pentru reducerea riscurilor ce se pot manifesta în trafic. Măsurile se adoptă în conformitate cu standardele de siguranţa circulaţiei în vigoare. În virtutea principiului transparenţei decizionale şi a dialogului social, CNADNR a analizat cu atenţie iniţiativele şi propunerile cetăţenilor, a prezentat toate fazele derulării contractelor şi deciziile legate de montarea parapetelor. Dar, subliniem că, ce unui participant la trafic i se pare justificat, în funcţie de nevoia sa, poate fi dăunător celorlalţi.

În consecinţă, CNADNR respectă dreptul la opinie, dar, hotărârile cu privire la siguranţa traficului sunt luate doar din perspectiva respectării standardelor de siguranţa circulaţiei, mai ales că răspunderea administrativă, civilă și penală pentru asigurarea siguranţei circulaţiei revine companiei.

De asemenea, aducem la cunoştinţa opiniei publice că, statistic s-a constatat că accidentele se produc din următoarele cauze: