---

Eşti aici

An curent

Arhiva

 

București,6.04.2023

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

         

“Cresterea sigurantei rutiere pe drumurile nationale si autostrazi prin amplasarea de parapete rutiere”

 

 

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul national de redresare si rezilienta, au convenit în data de 21.02.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr.20 pentru proiectul “Cresterea sigurantei rutiere pe drumurile nationale si autostrazi prin amplasarea de parapete rutiere” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta  4. Transport sustenabil.

 

Obiectivul general ale proiectului este: imbunatatirea sigurantei circulatiei prin utilizarea pe sectoarele de drumuri si autostrazi aflate in administrarea C.N.A.I.R. a parapetelor rutiere din beton, cu rulouri si pe cabluri, ce va conduce la diminuarea numarului de accidente rutiere soldate cu persoane decedate dar si a gravitatii accidentelor produse diminuandu-se astfel numarul victimelor.

 

Obiectivul specific al proiectului este: montarea de parapete rutiere in conditii minime de timp deoarece nu se solicita elaborarea unui studiu de fezabilitate care sa necesite avizare in Comisia Tehnico Economica sau alte avize/acorduri/autorizatii de construire, acestea fiind efectuate dupa reglementarile in vigoare aferente intretinerii drumurilor.

 

Valoarea totală a  proiectului este de 249.241.467,85 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de  53.896.947,56 lei, contributia publica nationala 155.549.664,09 lei, iar TVA aferent reprezinta 39.794.856,20 lei.

 

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de la data semnarii Contractului de Finantare pana la data de 31.12.2026 si cuprinde, daca este cazul si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor si prevederilor art.37 din Ordonanta de urgenta nr.124/2021.

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.