Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila, între pozițiile kilometrice 14+700 - 14+920 - parapete marginal dreapta; 14+750 - 14+920 - parapete marginal stânga; km 18+700 - 18+820 - parapete marginal stânga. Parapetele pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeței carosabile. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecție să obțină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranță rutieră, performanțele superioare fiind datorate elementelor avansate de design și siguranță. Sectorul de drum pe care urmează să fie implementată această măsură a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri. Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al C.N.A.I.R. S.A., rezultatele obținute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR SA face apel la participanții la trafic să respecte viteza legală și regulile de circulație pe sectoarele mai sus menționate, conform semnalizării din zona lucrărilor. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.