---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Nu uitați să achitați peajul și rovinieta

În cazul în care plecați la drum, nu uitați să achitați rovinieta. Dacă tranzitați podurile de la Fetești și Cernavodă, vă reamintim că trebuie să plătiți și tariful de trecere (peajul) de câte ori tranzitați podurile. Ambele tarife pot fi plătite și prin SMS: peajul la numărul 7577 (http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms) și rovinieta la numărul 7500 (http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms).

 Prin plata în timp util a rovinietei și peajului, evitați riscul de a primi amenda.

 

Peajul si rovinieta mai pot fi achitate:

  • pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizați, în special în benzinării (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie);
  • direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash” (există o singură astfel de bandă pe sens de trecere).

Peajul este valabil 12 luni de la data plății, în cazul în care nu ați efectuat trecerea.

Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare. Reamintim că plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat.

Recomandăm conducătorilor auto să nu completeze datele pentru plata prin SMS în timp ce conduc vehiculul, deoarece există riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecințe dezastruoase. Pentru evitarea unor astfel de situații, vă sfătuim să opriți în locuri special amenajate.

Va sfatuim sa achitati aceste tarife anticipat (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizați). In cazul în care ați achitat peajul prin SMS sau la benzinării, înainte de efectuarea trecerii, folosiți benzile marcate cu semnul 

În cazul în care ati trecut fără să plătiți, aveți posibilitatea să achitați peajul până la ora 23.59 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile acreditate sau prin SMS. Recomandăm, totusi, să nu plătiți retroactiv, deoarece există riscul să uitați să efectuați această operațiune și să plătiți amendă contravențională.

Precizăm că plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate însă realiza la stațiile de taxare de la Fetești.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că prin portalul web www.erovinieta.ro  se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).