---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Facem apel la participanții la trafic  să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum.

Atragem atenția că în următoarea perioadă fenomenele meteorologice vor fi schimbătoare și se vor succeda rapid căderile de zăpadă, viscolul și poleiul, ceea ce va spori riscul deplasărilor.

Precizăm că împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR SA  va lua măsura închiderii anumitor sectoare de drum în cazul în care viscolul va reduce sever vizibilitatea sau dacă poleiul va face impracticabilă suprafața carosabilă.

Regionalele CNAIR  acționează în perioada 22 – 23 martie, în județele  afectate de codurile portocaliu și galben. La ora actuală, Compania de drumuri dispune de 2.381 de utilaje și are în stoc peste 31 mii de tone de material antiderapant.

Vă reamintim că în perioada 22 martie, ora 23.00 – 23 martie, ora 15.00 este anunțat cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută, în municipiul București și în județele Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Telorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila și Tulcea.

În aceste zone se preconizează că vor avea loc ninsori abundente, iar vântul  va înregistra viteze cuprinse între 50 și 70 km/h, viscolind și local troienind zăpada, determinând astfel diminuarea vizibilității.

De asemenea, în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00 este anunțat cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, în județele Timiș, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Gorj, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Constanța.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest și se vor intensifica. Local se vor depune straturi de zăpadă consistente iar vântul va avea temporar intensificări în medie cu 45 - 55 km/h, ceea ce va provoca ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Șituația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.